Marihuana ze supermarketu? Německý Aldi začal prodávat rostliny konopí

Aldi

Německo legalizovalo od 1. dubna užívání a pěstování marihuany. Od 1. července začínají fungovat také konopné kluby, kde si členové mohou koupit až 50g sušiny měsíčně. Známý supermarket Aldi se nyní rozhodl podpořit podvědomí o legalizaci a od dnešního dne si v 1000 pobočkách Aldi Süd můžete koupit konopnou rostlinu.

Aldi Süd začal prodávat konopné rostliny za 2,99 euro, a to včetně kompostovatelného květináče. Tyto rostliny pocházejí od "Anbau Allianz für Deutschland," dceřiné společnosti Cannovum Cannabis AG. Cílem celé akce je nejen nabídnout zákazníkům zajímavou zahradní dekoraci, ale také podpořit diskusi o legalizaci konopí v Německu.

Je důležité poznamenat, že konopné rostliny prodávané v Aldi Süd nejsou určené k užívání. Neobsahují žádné omamné látky (THC, HHC atd.) a jsou určeny pouze jako dekorativní rostliny. Jsou nenáročné na péči a ideální pro zahradní dekorace, aniž by majitelé museli mít právní nebo zdravotní obavy.

Aldi, konopi

Aldi Süd chce svým krokem pomoci zvýšit podvědomí o zahájení fungování konopných klubů v Německu. Tyto kluby budou moci poskytovat konopí svým členům pro vlastní potřebu, ovšem za přísných pravidel.

Podle International Cannabis Business conference se 44% dospělých konzumentů konopí v Německu chce přidat do konopného klubu. To by vedlo k výraznému snížení černého trhu a mělo přinést značné příjmy do státní pokladny. Odhaduje se, že Německo vybere skrze konopí až pět miliard eur (122 mld. Kč) na daních.

V České republice se chystá zákon o legalizaci pro samopěstování a vzniku konopných klubů. Národní drogový koordinátor Jindřich Vobořil odhaduje, že by do českého státního rozpočtu mohlo díky legalizaci přitéct několik miliard ročně. Pokud chcete podpořit schválení legalizace, sdílejte tento článek svým přátelům a známým.

Zdroje: Focus.de, Aldi, International Cannabis Business conference, Novinky.cz

 

Přidejte se do klubu a přivítejte s námi
dobu květinovou

Radim Horák

Jsem podnikatel a obdivovatel konopné rostliny. Rozšířené předsudky a mýty mě vedli k založení blogu a informování o této úžasné rostlině, která má obrovský potenciál.

Sledujte můj blog pro nejnovější zprávy z oblasti legalizace.

Previous
Previous

Od dnešního dne si v Německu legálně koupíte marihuanu. Jak systém funguje?

Next
Next

Jak fungují konopné kluby v Německu: Podrobný přehled